Az ADHD, a figyelemzavar és hiperaktivitás tünetegyüttesének rövidítése, az egyik legnépszerűbb és legsűrűbben diagnosztizált betegség. Napjainkig sem a pszichológia, sem a pszichiátria tudományában nincs olyan egységes állásfoglalás, amely kutatásai alapján egyértelműen meg tudná határozni az ADHD kialakulásának faktor-tényezőit. Kialakulásában ismeretesek biológiai-, élettani- és genetikai okok, valamint magzati élmények és szülői háttér egyaránt. Az ADHD vezető tünetei között szerepel – párat említve – az ingerültség, a stressz, szorongás, enyhe fókusz, kapcsolatkezelési problémák, feszültség.

A jóga gyakorlatai fizikai szinten, a szövetektől kezdődően erőssé, feszessé és rugalmassá teszik a testet. A belső szervek állapotát is felügyeli, azok működését harmonizálja aképpen, hogy a túlműködést csökkenti, az alul működést pedig serkenti. Azáltal, hogy figyelmünk vezetésével mozgásunkba tudatosságot viszünk, a fókusz állapotát tudjuk fejleszteni, ami a mindennapi cselekedeteinkhez szükséges.

Mentális szinten fejleszti az akaraterő és kitartás képességeinket. Légzéstechnikáival idegrendszerünket tudjuk erősíteni és vitalizálni, így nem csak erősebbé válik, hanem tartalékot is képez, amely a stressz kezeléséhez szükséges. A légzés és izommunka a feszültség levezetésében is hatékony segítség.

Meggyőződésem, hogy nem betegségről, hanem szerzett és tanult kondíciókról van szó. Ennek bizonyításán kutatásokon keresztül folyamatosan vizsgálódom. Reményem és célom, hogy a diagnózist kapott felnőttek és gyermekek életében, a jelenleg javallott terápiák (viselkedésterápia, gyógyszeres kezelés, neurofeedback, stb.) mellett – amelyek elsősorban külső beavatkozások -, a Jóga és Ayurvéda módszertana az önfejlesztés által, mint “belső beavatkozás” pozitív változásokat indítson el.

PROGRAMOK

NYÁRI TÁBOR – BALATONFELVIDÉK

Szeretettel várom azokat a figyelemzavarral és/vagy hiperaktivitással küzdő felnőtteket, akik szeretnék tüneteiket önmaguk fejlesztése által csökkenteni. A táborban elsajátítjuk az ehhez szükséges jógikus és ayurvédikus ajánlásokat, gyakorlatokat, így azok a hétköznapokba rutinszerűen beépíthetővé válnak. Részletesen foglalkozunk a pszichológiai háttérrel is, ránézünk a tünetek kialakulásának körülményeire, így a mélyebb megértésünk tovább segíti a gyakorlatok hatékonyságát. Különös figyelemmel leszünk a belső központ fejlesztésére.

A belső “munkafolyamatokat” a tábor kezdetét megelőző két hétben már elkezdjük, ekkor találkozunk először személyesen. Ayurvédikus alkatelemzést végzünk, így mindenki a számára egyedi és legmegfelelőbb gyakorlatokkal lehet gazdagabb.

Közös célunk az, hogy egy olyan ismeret- és gyakorlati anyaggal térj haza, amelyet önmagad, segítség nélkül is könnyedén tudj alkalmazni.

Részvétel díja: 52.000 Ft, amely tartalmazza
– a jógaórákat (gyakorlás, légzőgyakorlatok, relaxáció, jóga nidra)
– elméleti órák (jóga- és ayurvéda tudománya, pszichológiai háttér)
– Shiroabhyanga kezelés
– teljes ellátás (ayurvédikus étkezés)
– szállás
– jegyzet

AJÁNDÉK a személyre szóló alkatelemzés!

IDŐPONT:
2019. június 28-30.

HELYSZÍN:
Balaton-felvidék, Nemesdombi Vendégház

JELENTKEZÉS:
Helyek száma LIMITÁLT! Max. 6 fő. Jelentkezz MÁR MOST!
Helyed a részvételi díj 50%-os befizetésével tudod biztosítani. Utalás részleteit emailben küldöm.

Jelentkezési HATÁRIDŐ: május 15.

Ha kérdésed lenne, amiben segíthetek, itt elérsz:

Mák Eszter
+36 30 262 3936
info@yogabogha.com 

Figyelemzavar és hiperaktivitás HATÉKONY kezelése a jóga és ayurvéda módszertanával – TANFOLYAM

  •  idegrendszeri panaszaid vannak?
  • hamar szétszóródik a figyelmed, nehezen fókuszálsz?
  • érzelmeid, indulataid impulzívak?
  • nehezen kezeled a feszültséget?

Ha igen, ez a tanfolyam GARANTÁLTAN segíteni fog neked!

A tanfolyamon elsajátíthatod azokat a jógikus-ayurvédikus technikákat, melyek fogják csökkenteni a életvitel AKADÁLYOZÓ tüneteit. A valódi változáshoz fontos, hogy ne csupán a felszínen kezeljük a tüneteket, hanem a gyökereknél alakítsuk át. A belső önfejlesztés során fizikai és mentális síkon egyaránt dolgozunk. A módszertan segítségével:

– belső központod erősödik, önbizalmad növekszik;
– idegrendszered megerősödik és vitalizálódik;
– hozzászoktatja szervezeted a minőségi alváshoz és pihenéshez;
– önfegyelmed erősödik;
– motiváltságod felébred.

Amiben ez MEGNYILVÁNUL:

– érzelmeid, indulataid megtanulod kezelni;
– a megkezdett feladatot képes leszel befejezni;
– a rendszerezés, rendrakás rutinná válik;
– megszűnik az “idővakság”, a határidők nem okoznak gondot, sőt képes leszel idő előtt végezni feladataiddal;
– megszűnik az állandó mozgáskényszer, belső nyugtalanság;
– türelmesebbé válsz társas kommunikácid során.

A tanfolyam tematikája elméleti és gyakorlati síkon:

  • megismerjük a tünetek pszichológiai hátterét;
  • a jóga és ayurvéda tükrében szemléljük a tünetegyüttest;
  • gyakoroljuk az otthon végzendő ászanákat;
  • gyakoroljuk az otthon végzendő ayurvédikus praktikákat
Helyszín: XII. kerület, Karthauzi u.
 

Tanfolyamok időpontjai:

TANFOLYAM I. 
május 16. 17-20 óráig
május 23. 17-20 óráig

TANFOLYAM II. (hétvégi csoport)
Május 18. 9-12 óráig
Május 19. 9-12 óráig

A tanfolyam díja: 16.000 Ft

(A tanfolyam díja tartalmaz jegyeztet, illetve a gyakorláshoz felhasználásra kerülő ayurvédikus alapanyagokat pl.: olaj)

Jelentkezés: info@yogabogha.com

LIMITÁLT a férőhelyek száma!

A tanfolyamra jelentkezésed a tandíj 50%-ának átutalásos befizetésével tudod biztosítani. Az email-ben történő jelentkezés során tüntesd fel a neved, címed, ahova a számlát kiállíthatom.

Utalás részletei:
Mák Eszter
Magnet Bank
16200106-11537687
Megjegyzés rovatba kérlek írd be a tanfolyam nevét és időpontját!

Előadás

A figyelemzavar és hiperaktivitás sokakat érintő tünetegyüttes. A jelenleg javallott terápiákat (gyógyszeres kezelés, neurofeedback, viselkedés terápia, stb.) kiegészítve, akár önállóan alkalmazva rendkívül hatékonyan tudjuk alkalmazni jóga és ayurvéda eszköztárából összeállított módszertant.

Az előadás során átbeszéljük a tünetek pszichológiai hátterét, és azt, hogy hogyan tudjuk azokat csökkenteni belső önfejlesztés által. A belső önfejlesztés a személyiség fejlődését is magába foglalja, enélkül nem tudjuk kondícióinkat átalakítani.

Szeretettel várom felnőtt érintettek és szülők jelentkezését!

Időpont: figyeld az aktuális eseményt!

Jelentkezés és egyéb információ: info@yogabogha.com

Előadáshoz a hozzájárulás: 3.000 Ft

Close Menu